Site Logotype

Professionele peeling

Een peeling gaat een dun laagje van de bovenste laag van de huid verwijderen. 

Elke huid is anders en heeft een aparte verzorging nodig, wij helpen u graag verder voor deze behandeling door met u stap per stap te bespreken en u ermee te begeleiden hoe u er thuis mee verder aan de slag kan gaan.. elke huid is uniek en zijn vereerd om samen met u er aan te werken.. 

Wat doet een Professionele peeling ?

Een peeling gaat een dun laagje van de bovenste laag van de huid verwijderen. Hierdoor kunnen fijne lijntjes, oppervlakkige pigmentvlekken of fijne littekens minder zichtbaar worden. Dit is afhankelijk van de peeling vloeistof die je gebruikt. Ook stimuleert een peeling de opschuiving van de nieuwe huidcellen waardoor deze sneller zichtbaar worden. Als we ouder worden gaat dit proces zich vertragen waardoor de huid dof, ruw en niet meer zo fris kijkt. Met een peeling gaan we dit proces versnellen waardoor de huid gladder zal worden en een frissere kleur zal krijgen. Maar ook een huidconditie of huidprobleem kunnen we aanpakken met een peeling zoals fijne lijntjes, onzuivere huid en oppervlakkige pigmentvlekken.

Wij werken met verschillende soorten peelingen

Organic skin heeft diverse peelingen die een positieve werking hebben op het verouderingsproces van de huid en huidproblemen. De peelingen zijn ook mooi als je de huid goed wilt onderhouden. Vooral de vitamine C peeling (Signature Facelift) is daarvoor een mooie peeling. Tevens is hij mooi om in te zetten als je de grauwheid weg wilt werken en een boost van enzymen,vitaminen en antioxidanten wilt geven.

Hoe ziet de huid eruit na de peeling

Soms komt het voor dat de huid een klein beetje rood kijkt direct na de behandeling maar dit trekt snel weer weg. Ook komt het af en toe voor dat de huid wat droger aanvoelt of wat schilfertjes laat zien een paar dagen na de peeling. Dit is een normale reactie omdat de opschuiving van de nieuwe cellen van beneden naar boven gestimuleerd wordt. Maar meestal is dit niet zichtbaar.

TCA Peeling

wat een TCA peeling doet, is het versneld laten afschilferen van uw bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding en de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. In totaal kunt u zes tot acht behandelingen nodig hebben, met telkens twee tot vier weken ertussen. Allereerst bereidt u uw huid twee weken met de verzorgingsproducten die u aangeraden worden door uw skintherapist. 
Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de Jessner. 

Na de chemische peeling

Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Het is van belang dat u de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk ontziet. Wij raden u aan om uw huid de eerste vier weken niet bloot te stellen aan zonlicht. De eerste 48 uur geldt dit ook voor warmte. Ook als de zon niet schijnt, raden wij u aan om een zonnebrandcrème met een hoge factor 50 te gebruiken.
Na 2 tot 3 dagen kan uw huid sterk gaan vervellen. U dient niet aan de vellen te zitten. Wel kunt u op advies van uw specialist een verzorgende créme gebruiken om het proces van vervellen enigszins te camoufleren. Het vervellen is ook een normaal en gewenst effect van een behandeling met TCA. Uw oude huid maakt plaats voor nieuwe, die in het begin nog wel kwetsbaar is.

Peeling voor grove poriën en fijne lijntjes

Pak je grove huidstructuur aan met de Wrinkle Lift. De peeling is met glycolzuur en retinol die beide een positieve werking hebben op fijne lijntjes, rimpels en huidstructuur. Je wordt tijdens je behandeling begeleidt welke peeling het beste bij je past.

Tips na een peeling behandeling!

 

Als je een professionele peeling laat doen, kan je de hersteltijd van jouw huid nadien minimaliseren door deze expert tips op te volgen:

 

 

 

  • Was je gezicht met koud water. Warm of heet water kan de huid overprikkelen, terwijl koud water juist helpt om de huid te kalmeren na een peeling.
  • – Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. Een peeling kan de beschermende huidbarrière van je huid tijdelijk aantasten, herstel de barrière door goed te hydrateren met de juiste producten die je geadviseerd krijgt.
  • – Geen zwembad of naar een warme land 72u na je behandeling. 
  • – Gebruik SPF om de 2u. 
    – Gebruik dagelijks een zonbescherming met SPF30 of meer. Je huid is kwetsbaarder na een chemische peeling, dus vermijd directe blootstelling aan de zon. Dit kan namelijk leiden tot nog meer zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekjes. Ga je toch de zon in? Gebruik dan een breedspectrum fysische zonbescherming zoals Melan130+ 
  • – Vermijd intensieve trainingen, droge sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over.
  • – Over-exfolieer niet. Peelings zijn exfolianten op maximale sterkte, je hoeft binnen 3-4 dagen na je peeling geen aparte exfoliant (zoals een scrub, borstel of exfolierende gezichtsreiniger) te gebruiken. Over-exfoliatie kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid, dus wacht hiermee tot je huid volledig hersteld is.
  • – Zodra je huid na een peeling weer normaal aanvoelt, kun je je normale huidverzorgingsroutine weer hervatten. Neem contact op met je professionele huidexpert voor nog meer persoonlijk advies over hoe je peelings in je levensstijl kunt implementeren.

 Naast deze tips gebruik je thuis de thuis producten die je geadviseerd krijgt om de peelingbehandeling te ondersteunen.

Uw specialiste zal u hierin begeleiden en het juiste advies meegeven.

Kostprijs €

Een fantastisch resultaat!

Maak vandaag nog een afspraak, je zal versteld staan!

X